Ali Can Gönüllü tarafından 2022-09-19 16:09:13 tarihinde yazıldı. Tahmini okunma süresi 1 dakika, 35 saniye.
Çalışmalarım için bağış yapmak isterseniz Patreon hesabımdan bağışta bulunabilirsiniz.
Blog adresinde yazılanlar sadece eğitim amacıyla deneysel olarak hazırlanmıştır. Konu içerisinde geçen yöntemleri kendi oluşturduğunuz test ortamında denemenizi tavsiye ederiz.
Herhangi bir tarih, yer ve/veya mekanda oluşacak zararlardan alicangonullu.org, alicangonullu.org yöneticisi ve/veya konu yazarı mesul değildir.
Rockstar Games'i bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Ünlü GTA serisinin, Red Dead Redemption serisinin ve bunun gibi bir çok güzel oyunun yapımcısı olan bir şirkettir. Haliyle kendisinin bir çok stüdyosu da bulunmaktadır. Bunlar vakayı anlamamız için önemli detaylardır.
Her şey şu mesajla başladı
"TeaPot" takma adını kullanan bu arkadaşımız GTA VI'nın kaynak kodlarını ve 60 adet oyun içi geliştirme videosunu paylaştığını Telegram kanalından duyurdu. Kendisi aynı zamanda Uber'in hacklenmesi olayının da baş sorumlusudur.
Bu hacker'ı incelersek daha çok Sosyal Mühendislik üzerine yürüyen bir hacker olduğunu görüyoruz. Bu karakteristiğine de bakarsak yine Rockstar çalışanlarından birine saldırdığını öngörmemiz zor olmayacaktır. Bu şekilde olayı incelemeye başladığımızda tam da hedefe ulaşıyoruz.
Hacker kişisi öncelikle Rockstar Games'in Hindistan stüdyosunda çalışan ve Rockstar Games'in farklı bir südyosunda çalışan iki kişiye sosyal mühendislik yöntemi uyguladığını görüyoruz. Sosyal mühendislik yöntemiyle çalışana çeşitli virüsleri alması konusunda telkinlerle beraber almasını teşvik ediyor. Bu yöntemle kişiyi ele geçirdikten sonra direkt olarak yöneticilerle paylaşılmak için hazırlanan 90 adet görüntüyle oyunun kaynak kodlarını ele geçiriyor.
Her zaman diyoruz ki "Sosyal Mühendislik hatalarının telafisi yoktur".
Burada kurbanlar bir sistem veya bilgisayar değil. Direkt olarak insan.
Bu nedenle ASLA AMA ASLA ŞİFRELERİNİZİ, 2FA DOĞRULAMALARINIZI VE DOSYALARINIZI GÜVENLİ OLMAYAN PROTOKOLLERLE PAYLAŞMAYIN!